Sälskapslifets Grundlagar

2011-12-02 @ 16:06:40
Igår var jag en sväng till secondhand affären Kupan här i Bollnäs. Hittade lite av varje men en grejj kände jag att jag bara behövde visa...

De är superkul att se tillbaka på värderingar förr och jämföra med nu. I Sälskapslifets Grundlagar betar Baronessa De Fresne allt ifrån hur man ska uppföra sig på en bal till hur man bör aggera på en bergavning. Denhär lilla boken är enligt författaren allt man behöver för att uppnå framgång och undvika att framstå som hon själv skriver som ett dumhufvud.

Somliga säger att det var bättre förr...
"Kan man icke dansa, så bör man icke antaga en inbjudning till en bal, om man befinner sig i den dansande åldern; ty icke dansande äro på baler mycket öfverflödiga personer, vilka endast stå ivägen öfverallt och måste förefalla sig sjelva mycket ledsamma, liksom de äro det för de öfvriga."I sin egen boning kan man behålla nattrocken på, när man ej väntar något besök" (NÄHÄ?)

Komentarer
Postat av: frida

sv. japp det är det!!

2011-12-02 @ 17:03:04
URL: http://marshimlen.blogg.se/
Postat av: T.

vilken bok! man baxnar! det är ju helt underbart med de här gamla böckerna, som är som ett tidsdokument över en gammal förlegad tid..

2011-12-10 @ 10:40:42
URL: http://skelettmuffins.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Trackback

RSS 2.0